De ce este Simona Halep numarul 5 mondial ?

Liviu, partenerul meu de viata si de business, este pasionat de tenis.  Joaca si priveste cu aceeasi placere si pasiune.

Tot cu mare pasiune imi comenteaza fiecare meci din fiecare turneu international. Daca turneul nu se difuzeaza pe nici un canal TV din Romania, atunci urmareste online. Nu-i scapa nimic. Nici lui nici mie,  de aceea  l-am invitat sa scrie aici ca ”guest writer”.

Sigur  ii veti recunoaste personalitatea din acest text: hotarit, concis si action-oriented.

 

Romanian tennis champion Simona Halep

Romanian tennis champion Simona Halep

”Aseara (n.r. joi 8 iunie 2014) am avut un nou meci al Simonei in turneul de la Madrid. A avut-o ca adversara pe Sabine Lisicki din Germania.

Sabine  reprezinta cu brio spiritul german – o adevarata atleta, foarte puternica fizic, inalta si cu lovituri extreme de puternice.

Aceasta jucatoare, numarul 16 in lume, s-a dovedit un adversar extreme de incomod pentru Simona, pe care a pus-o in mare dificultate primele 2 ore din meci. Meciul a durat aproape 3 ore si a fost dovada clara a calitatilor fizice si tehnice ale Simonei dar mai ales a celor psihice.

De ce este Simona in top 5 mondial ?  Cea mai scunda jucatoare din primele 10 ale lumii (un dezavantaj major in tenis), fara  lovituri iesite din comun dar foarte rapida in deplasarea pe teren?

Pentru ca are un psihic exceptional!

Desi timp de 2 ore a fost aproape umilita de adversara sa, romanca Simona a refuzat pur si simplu sa renunte.

Sabine servea perfect si continua apoi fiecare punct cu lovituri puternice care obligau adversarul sa ramana departe de teren pt a returna mingiile. Imediat ce simtea ca Simona este prea departe de linia de fund a terenului plasa o lovitura scurta pe care Simona nu reusea sa o mai trimita inapoi. S-a intimplat asta de cel putin 10 ori in acest meci, fara speranta pentru Simona Halep.

Dar ea a continuat sa lupte pentru fiecare minge, de cele mai multe ori fara success.

Comentatorii partidei isi pierdusera evident speranta ca Simona poate sa faca ceva impotriva acestei jucatoare. A fost suficient ca adversara ei, care jucase exceptional timp de aproape 2 ore, sa scada ritmul pentru 15-20 min si Simona a preluat controlul meciului pentru a cistiga setul 2 si primele game-uri din setul 3. Nemtoaica a revenit spre finalul meciului dar nu a mai contat.

Simona a cistigat in stil de mare campioana – pentru ca nu a renutat nici o clipa sa lupte. A fost un meci admirabil – un exemplu, mai ales pentru noi romanii.

P.S. Azi 9 mai, la nici 24h distanta, Simona a spulberat-o pe nr 12 mondial Ana Ivanovic intr-un meci care s-a terminat in 60 minute.”

Simona merge mai departe in semifinale la Madrid. Urmariti astazi meciul sau cu Petra Kvitova.

 

Romanian tennis champion Simona Halep

Romanian tennis champion Simona Halep

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: